Salát namasírovaná kapusta
Taky byste chtěli namasírovat? Užijte se mi masáž rukou olivovým olejem s hladkým dotek kapusty, která Vám křehne pod rukama.
Potřebujeme:
svazek kapusty toskánské, kadeřávku nebo ruské kapusty
2 lžíce olivovýho oleje
2 lžičky citrónové šťávy
1/4 soli
Kombinace chutí už jsou na vás: vařená řepa, parmazán, semínka, oříšky, sušené ovoce -brusinky, rozinky, …tofu, nastrohaná mrkev, opečený brambor, syrová cuketa, rajče, ředkvička…
Kapustu pečlivě omyjte a nechte okopat. Pokud jsou listy větší a tužší, budete masírovat trochu více. Kapustu si natrhejte na menší kousky, menší listy můžete nechat v celku. V misce přelijte olivovým olejem a začněte zlehka promačkávat a převracet až vám začne kapusta křehnout pod rukama a barva se promění v jasně zelenou. Začne vypadat zpoceně a ztratí svou hořkost. Posolte, pokapejte citrónem , okořeňte dle chuti, přidejte dressing dle chuti, či jiné libůstky.