Salát namasírovaná kapusta

Salát namasírovaná kapusta

Taky byste chtěli namasírovat? Užijte se mi masáž rukou olivovým olejem s hladkým dotek kapusty, která Vám křehne pod rukama.

Potřebujeme:

svazek kapusty toskánské, kadeřávku nebo ruské kapusty

2 lžíce olivovýho oleje

2 lžičky citrónové šťávy

1/4 soli

Kombinace chutí už jsou na vás: vařená řepa,  parmazán, semínka, oříšky, sušené ovoce -brusinky, rozinky, …tofu, nastrohaná mrkev, opečený brambor, syrová cuketa, rajče, ředkvička…

Kapustu pečlivě omyjte a nechte okopat. Pokud jsou listy větší a tužší, budete masírovat trochu více.  Kapustu si natrhejte  na menší kousky, menší listy můžete nechat v celku. V misce přelijte olivovým olejem a začněte zlehka promačkávat a převracet až vám začne kapusta křehnout pod rukama a barva se promění v jasně zelenou. Začne vypadat  zpoceně a ztratí svou hořkost. Posolte, pokapejte citrónem , okořeňte dle chuti, přidejte dressing dle chuti, či jiné  libůstky.