Pastiňákové hranolky
Jednoduché hranolky
Ingredience :
- 3 střední pastiňáky nebo více ( je to totiž velká dobrota)
- olej
- sůl, pepř, bylinky
Postup:
Očištěný pastiňák pokrájíme na hranolky, obalíme v oleji a pečeme na plechu či pečícím papíru
Další možnost je smažit v oleji, to mám vyzkoušené, výborné, předem jsem povařila a po osmažení osolila a posypala provensálksým kořením. Dále so hodí rozmarýn, tymián…Poz. Olej se nepřepaluje, jelikož v něm nesmažítě žádnou mouku a jiné malé drobečky.
Křupavé pastiňákové hranolky s arašídovým máslem
- 3 střední pastináky (oloupané a pokrájené na tenké proužky)
- 2 lžíce hrubého arašídového másla
- 1 lžíci jemného arašídového másla (můžeme použít i jiné ořechové máslo)
- 1 lžíci extra panenského olivového oleje
- Sůl na ochucení
Předehřejeme troubu na 200 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Oloupeme a nakrájíme pastináky a v misce je promícháme s oříškovým máslem, olivovým olejem a solí. Pečeme 30 -50 min až jsou křupavé.