Listový závin plněný Mizunou nebo Mibunou
Dostáváte do bedýnky stále Mizunu nebo Mibunu? Určitě už máte spoustu svojich receptů. Tady je jeden rychlý tip, jak s japonskou listovou zeleninou naložit.
Potřebujete:
Listové těsto nebo ještě lépe tažené těsto vlastní výroby
Recept na tažené těsto ( na štrůdl) :
35 dkg hladké mouky, 1 žloutek, špetka soli, 5 lžic mastného ( nejlépe máslo ), 2 lžičky octa či citrónové šťávy, vařící vodu
Jak se dělá:
Kopeček mouky osolíme, uděláme důlek, dáme žloutek, ocet, máslo a zaděláme horkou vodou ( nejlépe se to dělá příborovým nožem). Vytvořím hladké měkké nelepivé těsto. Necháme chvilku odpočinout.
Náplň:
Svazek mizuny nebo mibuny asi 100-150 g, cibule, česnek, olej, semínka slunečnicová či jiná, sůl, koření dle chutí – použila jsem výborný Bylinkový pepř od TILO koření života, sýr tvrdý na strouhání a dle chuti např. hermelín.
Postup:
Osmahneme cibulku do sklovata, přidáme semínka a orestujeme, přidáme pokrájené stonky listové zeleniny, 2 minuty restujeme, přidáme pokrájené zbylé listové části, a držíme na ohni ještě minutu, přidáme rozmačkený česnek, osolíme a okořeníme dle chuti.
Těsto rozdělím na polovinu a vyválíme plát, posypeme strouhaným sýrem, rozložíme náplně. Zavineme, potřeme vajíčkem a posypeme semínky, pečeme do zlatova asi 20-30 minut.