Fazolky v Tahiny
Na tento recept jsou výborné zelené fazolky, žlutými též nic nezkazíte.
Aby to bylo vše pěkně křupavé je dobré fazolky povařit asi 3 minuty, pak zchladit propláchnutím ve studené vodě. Nebo vařit v páře opět 3-5 min. Kousnutím zjistíte tu správnou křupavost.
Fazolky v citron-tahiny omáčce
3 lžíce tahiny, promíchat s 3 lžícemi citrónové šťávy, přidat se solí utřený strožek česneku, špetku drceného římského kmínu, půl až lžícíci nebo dle potřeby vody, aby nám vznikla pěkná omáčka. Na sucho na pánvi orestujeme sezamové semínko. Fazolky promícháme se omáčkou a posypeme sezamem. Tato omáčka je výborná i s bramobrem, mrkví, květákem, brokolicí…
Fazolky v tahiny s hladkou petrželkou
1/4 šálku olivového oleje, 2 lžíce tahiny, 2 lžíce citronové šťávy, 1 utřený stroužek česneku, sůl a čerstvě mletý pepř, 2 lžíce nasekané hladké petrželky.
V misce promícháme vše krom perželky, vzniký přeliv dáme na fazolky, nemícháme a posypeme petrželkou.
Fazoky v tahiny s vlašskými ořechy
Promíchejte 2 lžíce tahiny, 2 lžíce jogurtu- nejlépe řeckého typu, 2 lžíce citron šťávy, 2 lžíce vody, nasekaný stroužek česneku. Nakonec zamíchejte 2 lžíce čerstvě nasekané máty, přelijte přes do křupava povařené fazolky, posypte 2 lžícem nasekaných vlaškých ořechů a trochou něčeho červeného pro barevnost 🙂